miere poliflora

Mierea numita “poliflora”  provine de pe un teren anume, unde albinele au cules nectar de la diverse varietati de flori. E cazul tuturor sortimentelor de miere cu denumiri indicand tipul de vegetatie: miere de faneata, miere de mana, miere de padure etc. De pilda, mierea de munte provine de la florile intalnite la peste 1000 m altitudine: trifoi, zmeur, iarba-neagra, papadie, mur si altele.

Fiecare sortiment are o aroma specifica: note lemnoase pentru mierea de padure si arome de fan cosit pentru cea din podisurile calcaroase. Din cauza varietatilor climatice, care influenteaza inflorirea, mierea de albine nu este niciodata aceeasi de la un an la altul.

Cateva sortimente exotice

Pentru amatorii de miere, aventura gustativa poate continua cu descoperirea diverselor produse ce-si au originea pe alte meridiane: miere de litchi sau de piper roz (insula Réunion), de arbore de cafea sau avocado (Mexic), de laur (Canada), de morcov sau de rezeda (Rusia), de orhidee (Noua Zeelanda), de soia sau de tutun (Statele Unite).Si lista poate continua.


Posted by on in produse apicole, miere polifora.

comments powered by Disqus