miere pe maini

Din cauza frigului si a umiditatii, pe pielea mainilor si pe buze apar mici crapaturi, care pot fi tratate cu miere. La fel si in cazul degeraturilor usoare, tot o problema hibernala, care se manifesta prin roseata si umflaturi dureroase la nivelul extremitatilor. Nu va asteptati totusi la un remediu-minune, pentru ca asa ceva nu exista.

Combinati mierea si homeopatia

Fiecare dintre terapiile alternative propune tratamente diferite pentru crapaturi si degeraturi. In homeopatie, Petroleum 7 CH se numera printre cele mai frecvente remedii daca pielea este foarte crapata sau daca leziunile au tendinta de a recidiva. Graphites 7 CH este recomandat, in general, cand apar cruste galbui, iar Natrum muriaticum 7 CH in cazul buzelor afectate de aerul marin. Se iau trei granule de cateva ori pe zi, lasandu-le sa se topeasca sub limba. Ele pot fi combinate cu aplicatii externe de miere sau propolis.

Cum se procedeaza? Aplicati pur si simplu miere pe zona cu crapaturi sau degeraturi, ori imbibati o compresa sterila cu miere, peste care puneti un pansament uscat. Mierea de salcam se pare ca este cea mai eficienta. Pentru degeraturi, apiterapeutii recomanda, de asemenea, un amestec de miere de salcam cu propolis (3-4 ml de tinctura de propolis la 100 g de miere).

Pentru buzele crapate, amestecati mierea cu ulei de migdale dulci, pentru a trata, hranii si hidrata pielea cu leziuni provocate de frig. Ca masura de prevedere, acest amestec poate inlocui cu succes cremele pentru iarna disponibile in comert, lasand pielea buzelor catifelata si parfumata.

buze crapate.jpg

Bine de stiut! In cazul buzelor crapate, evitati sa treceti limba prea des peste leziuni, fiindca in felul acesta agravati problema. Daca aveti degeraturi, scoateti imbracaminte, sosetele si incaltarile prea stranse, care incetinesc circulatia sanguina.

Plasturi impotriva bataturilor de la picioare si a flictenelor

Uneori, imbaierea picioarelor in apa calda, in care s-a adaugat sare sau otet, nu calmeaza durerea cauzata debataturi. In astfel de situatii, decat sa folositi produsele farmaceutice calsice, puteti face un plasture cu propolis. Aceeasi metoda e valabila si pentru flictene, veruci plantare sau carapaturi.

bataturi la picioare.jpg

Cum se procedeaza? Trebuie sa framantati bine in mana o bucata de propolis brut si sa o aplicati pe zona dureroasa ca pe o plastilina. Un strat de 2 sau 3 milimetri grosime este suficient. Caldura piciorului va mentine propolisul pe locul respectiv, ajutata si de un mic pansament. Schimbati plasturele la doua zile, iar batatura ar trebui sa se resoarba destul de repede.

In caz de sangerari probabil ezitati sa puneti propolis pe o flictena, dupa ce ce basicuta s-a spart si a lasat o mica rana. Nu va faceti griji, aceasta rasina nu poate decat sa accelereze cicatrizarea. Se recomanda doar sa tamponati rana cu un antiseptic inainte de a aplica propolisul. Este singura diferenta fata de metoda precedenta.


Posted by on in sanatate, miere.

comments powered by Disqus