dureri abdominale

Se considera ca atat mierea, cat si polenul faciliteaza tranzitul intestinal si sunt laxative usoare. Multi terapeuti vad in aceste produse o excelenta alternativa la remediile conventionale, care pot sa irite intestinul sau sa impiedice absortia vitaminelor. Dintre ele, polenul se pare ca este mai eficient. Dar pentru copii, mierea este suficienta, fiind indicata si pentru ca nu pune problema dozajului, ca in cazul polenului.

Polenul si sarcina

Nu exista nicio contraindicatie privind administrarea polenului in timpul sarcinii, dimpotriva, continutul sau ridicat de vitamine si oligoelemente este chiar benefic. Unele femei insarcinate care au greturi gasesc neplacut gustul aspru sau amar ar polenului. In astfel de cazuri, se recomanda mierea. Celelalte pot lua polen, de preferinta sub forma de granule sau pulbere, dizolvat in apa sau lapte cu miere, pentru a spori absortia sa de catre organism.

Cum se ia polenul? Inaintea fiecareia dintre cele trei mese principale, luati o lingura rasa de polen uscat, simplu sau dizolvat in apa sau lapte cu miere, pana la rezolvarea problemei.

miere de albine cu lapte.jpg

Cum se ia mierea? Luati dimineata o lingura de miere impreuna cu un fruct, efentual cu proprietati laxative – pruna, pruna uscata sau kiwi bine copt. Mierea lichida, de salcam, bogata in fructoza, favorizeaza cel mai bine tranzitul intestinal.


Sfaturile de mai sus sunt potrivite pentru o constipatie pasagera si se vor dovedi cu atat mai eficiente daca faceti exercitii fizice, aveti o alimentatie bogata in fibre (paine integrala, fructe si legume proaspete) si beti apa suficienta. In cazul in care constipatia dureaza mai mult de doua trei saptamani, este indicat sa consultati un medic.


Posted by on in sanatate, polen, miere.

comments powered by Disqus